1. Du är här:

Skrivretreat för uppsatsskribenter

EVENEMANG

Datum: 23 oktober 2019 16:00 - 23 oktober 2019 20:00
Plats: Plats meddelas inom kort, se studie- och språkverkstaden på su.se

Skriver du uppsats, rapport eller självständigt arbete i höst? Välkommen till höstens skrivretreat. Under fyra timmar får du möjlighet att skriva koncentrerat utan att bli störd. Du har också möjlighet att få goda råd från Studie- och språkverkstaden och biblioteket – allt för att du ska bli klar med din uppsats.

Under ett skrivretreat får du möjlighet att koppla bort allt annat och bara fokusera på din uppsats. I en lugn miljö skriver du tillsammans med andra uppsatsskribenter. Vi stänger av mobilerna och använder bara datorn för skrivande.

För att du ska kunna hålla koncentrationen uppe arbetar vi efter Pomodore-metoden med 45 minuters skrivande varvat med 15 minuters paus.

Under pauserna har du möjlighet att ta del av erfarenhetsutbyte med andra studenter - allt för att du ska kunna skriva en riktigt bra uppsats i vår.

Så här sa en av deltagarna förra terminen:

Alltså jag är fortfarande på väldigt mycket bättre humör sedan jag deltog igår, jag kan plötsligt skriva (även de jobbigaste delar med min uppsats) utan att blir frustrerad och tar bättre pauser tack vare pomodorometoden (jag har svårt att håller mig till fasta paustider när jag sitter själv och skriver, men i grupp går det ju mycket bra). Dessutom kunde man skriva mycket bättre när en sådan bra "gruppfokus-energi" fanns i rummet. All personal som var där var supertrevlig och behjälplig, och eran kaffe (även med oatly, tack!) var underbar gott! TACK, TACK, TACK och gärna MER, MER, MER :-D.

Tid: Onsdagen 23 oktober, kl. 16-20
Plats: Plats meddelas inom kort
Anmälan: Begränsat antal platser. Anmäl dig via mejl till sprakverkstaden@su.se.

Tips!

Bokmärk och dela Tipsa

Adress och kontaktuppgifter

Besöksadress: Sveavägen 160-162, Stockholm
Postadress: 106 91 Stockholm
Telefon (vxl):08-16 20 00
info@socarb.su.se

Prefekt:
Lena Hübner

Ställföreträdande prefekt:
Stefan Wiklund

Studierektor grundutbildning:
Hugo Stranz

Studierektor forskarutbildning:
Åke Bergmark

Kontaktperson uppdragsutbildning:
Ulrika Engström

Studierektor utbildning på avancerad nivå:
Torbjörn Bildtgård

Studierektor Psykoterapeutprogrammet:
Katarina Piuva

Studievägledare:
Jane Barkström och Annika Jemteborn

VFU-samordnare:
Anna Bäckman, Hans Dahlén och Katrin Rau

Biblioteket för socialt arbete
Sveavägen 162

Press och media:
Kontakta enheten Press och redaktion.

Ladok