Foto: Niklas Björling

Nytt forskningsprojekt om vårdplanering vid långvariga och komplexa behov

Ulla-Karin Schön, professor i socialt arbete vid institutionen för socialt arbete har tilldelats 4 miljoner kronor i forskningsmedel från Kampradsstiftelsen för projektet ”Vård­planering med personer med långvariga och komplexa behov – kontinuitet, brukar­medverkan och kvalitet”.

Doktorsdiplom med lagerkransar. Foto: Eva Dalin

Två doktorander i socialt arbete sökes

Institutionen för socialt arbete utlyser härmed tre doktorandplatser som finansieras av fakultetsanslag för forskarutbildning. Sista ansökningsdag 2019-05-15.

Foto: Eva Dalin

Palle Storm i P4: Hudfärg och språk heta frågor i äldreomsorgen

Den traditionella bilden av omsorgspersonal är en vit kvinna. Men så ser inte verkligheten ut i dag när allt fler män och kvinnor födda utomlands jobbar inom äldreomsorgen.

Rapport från den 20:e forskardagen om äldre och äldreomsorg

Den 20:e forskardagen om äldre och äldreomsorg gick av stapeln den 20 mars med fler än 250 deltagare.

Carolina Överlien. Foto: Ingar Sörensen

Domstolar får inte blunda för barns rätt att bli hörda

Debattartikel i SvD skriven av bl.a Carolina Øverlien, lektor vid institutionen.

Tisdagsseminariet

Varannan tisdag kl. 14.30 i rum 814.

Foto: Eva Dalin

Therese von Braun försvarade framgångsrikt sin doktorsavhandling "Theorizing the therapeutic process in substance use-related dependency treatment" den 15 oktober 2018

David Pålsson (foto: Emil Widstrand)

David Pålsson försvarade framgångsrikt sin doktorsavhandling "The Prerequisites and Practices of Auditing Residential Care. On the Licensing and Inspection of Residential Homes for Children in Sweden" den 9 mars 2018.

Maria Andersson Vogel intervjuas av Aftonbladet

Ungdomar kan må sämre av SIS-vård

Maria Andersson Vogel och Marie Sallnäs berättar om sin syn på SIS-hem

Alexander Björk. Foto: Niklas Björling

Evidensbaserad praktik - bakom kulisserna

Alexander Björk "Evidence-based practice behind the scenes: How evidence in social work is used and produced"

Nytt Working Paper

Brännström, L. & Vinnerljung, B. (2015). Kontaktfamilj/person för yngre och äldre barn: Har insatsens varaktighet och ansamlingar av ogynnsamma omständigheter under barnens uppväxt någon betydelse för utfall på lång sikt?

Viveca framsida

Familjeliv med personlig assistans