Puffbild World Wocial Work Day

World Social Work Day

Akademikerförbundet SSR, Studentförbundet för socialt arbete i Stockholm och institutionen för socialt arbete vid Stockholms universitet bjuder in till World Social Work Day den 21 mars.

Manifestation mot rasism och främlingsfientlighet

Du är välkommen att delta i en manifestation mot rasism och främlingsfientlighet.

Katarina Thorén. Foto: Sanna Tielman Lindberg

Katarina Thorén om projekt för långtidsarbetslösa

Förra veckan pratade Katarina Thorén på radio om ett kommunalt projekt för långtidsarbetslösa. Lyssna på inslaget här.

Bi på gul blomma

Vad hände i somras?

Såhär på höstkanten gäller det att skvallra sig ikapp på vad som hände under sommaren. Visste du att en del av institutionens flitiga forskare höll seminarier under Almedalsveckan 2015?

Om bemötande av föräldrar med intellektuella funktionshinder

Professor Anna Hollander och docent Katarina Alexius, båda lektorer vid vår institution, har varit med och skrivit en debattartikel i DN Debatt om socialtjänstens och domstolarnas hantering av omhändertagande av barn till föräldrar med intellektuell funktionsnedsättning.

Foto: Eva Dalin

Ensamkommande barn och ungdomar - en gemensam kunskapsgrund för mottagande kommuner

Uppdragsutbildning. Sista anmälningsdag för kursen är den 23 januari 2017 och den har planerad kursstart vecka 8.

Foto: Eva Dalin

Anmäl VFU-plats

Nu tar vi emot platser och handledare för studenter på den verksamhetsförlagda utbildningen (termin 5) inför hösten 2015.

Maria Andersson Vogel

När pojkar och flickor inte kalasar tillsammans

Maria Andersson Vogel debatterar med kristdemokraternas familjepolitiska talesperson.

Docent Ulla Forinder

Ulla Forinder inspirerar

Vägarna som forskarnas skrivande tar går ibland genom oväntade landskap. Läs mer om var docent Ulla Forinders kapitel om narrativ forskning fann ett mottagande.

Anna Hollander

Socialtjänstens Juridik 2012

Anna Hollander, professor i rättsvetenskap med inriktning mot socialt arbete vid Stockholms universitet, har bidragit med juridisk granskning av boken.

Samverkan - aktuellt

Kontaktperson uppdragsutbildning