Hej,

Som ni kanske vet så kommer Stockholms universitets studentkår (SUS) att vara er nya studentkår från och med hösten 2019. SUS är Stockholms universitets största kår med ca 15000 medlemmar varje termin. SUS har ca 30 förtroendevalda och anställda som finns här för att skapa en studietid i världsklass.

Ett av SUS viktigaste arbetsområden är studentinflytande och att öka studenternas rättigheter på universitetet. Detta kan gälla allt från kurslitteratur och tentamenstillfällen till kursupplägg och konflikter med institutionen. Genom studentinflytande på er utbildning kan kårens studiebevakare hjälpa er som studenter. Studiebevakaren kan även hjälpa er att upprätta ett studentråd vars uppgift är att samla studenter och utse bl.a. representanter till institutionsstyrelsen och SUS jämlikhets- och studiemiljönätverk. Studiebevakaren för er utbildning kan ni nå per mejl: studiebevakare.jeps@sus.su.se.
 
Utöver studentinflytandet har du som medlem i SUS rätt att stå i bostadskön hos SSSB. Vi vill därför påminna er som har boende genom SSSB eller står i bostadskön om att bli medlemmar i SUS till hösten för att klara boprövningen eller behålla er köplats.

SUS anordnar även en hel drös av evenemang och vi har flertalet sätt genom vilka ni kan engagera er i studentlivet. Vi har ett Buddy-program där mer rutinerade studenter kan visa de nya internationella studenterna runt vårt fina universitet och Stockholm. Buddys finns även där som ett stöd för de internationella i början av deras studier. Via Ambassadörsprogrammet är studenter dels ett ovärderligt stöd i SUS egna evenemang och dels de som planerar och projektleder egna event i kårens regi. Ett annat sätt att hitta sin gemenskap här på campus kan vara genom att gå med i en (eller varför inte flera) av våra 37 kårföreningar. Här kan du engagera dig i allt från politik till att sätta upp musikaler eller driva pubar. 

Glöm inte heller att besöka alla fakultetsföreningar här på campus! SUS har ett samarbete med Naturvetenskapliga Föreningen (NF), Humanistiska Föreningen (HumF) och Samhällsvetenskapliga Föreningen (SF), där du via vårt medlemskap får ett kostnadsfritt medlemskap i en av dessa föreningar. Alla dessa föreningar driver pubar på campus men de har också mycket annat! Besök dem på Facebook för att ta reda på vilken förening som passar bäst för dig.

Besök vår hemsida sus.su.se för mer info.

Vi önskar er alla en trevlig sommar och så ses vi i höst 😊