Den rationella cannabisbrukaren

I en studie av vuxna cannabisbrukare har Mats Ekendahl, Josefin Månsson och Patrik Karlsson undersökt vilka motiv cannabisbrukare själva anger som skäl till bruket.

Hilma Forsman, porträtt

Ny avhandling: Hilma Forsman

Addressing poor educational outcomes among children with out-of-home care experience: Studies on risk factors, pathways, and interventions

Stora framgångar för institutionen när Forte beslutade om forskningsmedel

Vår institution tilldelades ett flertal anslag när Forte den 1 oktober 2019 tillkännagav ansökningar som hade beviljats medel

Klass och hur ungdomar skadas av alkohol

Har socioekonomisk status någon betydelse för i vad mån ungdomar dricker för mycket? Patrik Karlsson har tillsammans med Siri Thor och Jonas Landberg undersökt den saken.

Tisdagsseminariet

Varannan tisdag kl. 14.30 i rum 814.

David Pålsson (foto: Emil Widstrand)

David Pålsson försvarade framgångsrikt sin doktorsavhandling "The Prerequisites and Practices of Auditing Residential Care. On the Licensing and Inspection of Residential Homes for Children in Sweden" den 9 mars 2018.

Nytt Working Paper

Brännström, L. & Vinnerljung, B. (2015). Kontaktfamilj/person för yngre och äldre barn: Har insatsens varaktighet och ansamlingar av ogynnsamma omständigheter under barnens uppväxt någon betydelse för utfall på lång sikt?

Prefekt:
Lena Hübner